Всяко лято планирате времето, да се забавлявате, да плувате и да правите слънчеви бани. Като цяло да се отпуснете. Но ако наистина не се получи нищо от това, тогава лятото ви е преминало в борба с рутината. И всичко това, защото не ви стига времето.

Continue reading

Еристика, или как да излезем победители от спора. Всеки от нас е участвал в най-различни спорове и дискусии, така че общите принципи на водене на спора са ни известни без всякаква теория. Спорът е сблъсък на интереси, позиции, в хода, на които всяка от страните аргументирано отстоява становище по обсъждания проблем и се стреми да обори аргументите на другата страна.

Continue reading

В съвременния свят на технически постижения, където всяка информация може лесно да бъде намерена в интернет, умението да общуваш става все по-ценен навик. Развитите комуникативни навици помагат успешно да се продават продукти, да се преговаря, да се говори пред публика, да разбираш събеседника и да бъдеш разбиран.

Continue reading

Ако се замислим, има много сфери, в които може да се наложи актьорско майсторство за живота. Освен това, интереса към актьорското майсторство за сцената и живота има не само сред специалистите и тези, които желаят да се запишат в театрален колеж.

Continue reading

Много бизнесмени се интересуват от това, как да подобрят своята разговорна реч, тъй като това е важно за водене на преговори, ефективно сътрудничество с клиенти и партньори. Разговорната реч играе не малка роля и за саморазвитието.

Continue reading

Струва ви се трудно да плачете на сцената или в кадър, или смятате развитието на мимиката на лицето за неизпълнима задача? Предлагаме ви няколко техники с помощта на които ще можете напълно „естествено“ да пуснете сълзи или да плачете, например на снимачната площадка, или дори в бита без причина.

Continue reading