Презентацията стана един от най-важните инструменти в бизнеса. Почти всички работодатели изискват от служителите си навици за подготовка и водене на презентация.

dobra-prezentacia (2)

Как да подобрите кариерата си с помощта на презентация

Ако вие имате навици да правите презентации, това ще ви помогне  в кариерата. Не е важно в каква сфера работите, все едно ще ви се наложи да представите своите идеи и те да стигнат до аудиторията. Ако работите в екип, трябва да предадете своите знания на колегите си, за да може те да ви съдействат в работата, когато ви потрябва тяхната помощ.

Това е добре известно и на работодателите, и следователно, вие можете да използвате вашите навици за презентация, за да им покажете как бихте могли да им съдействате в тяхната работа. Как да го направите? Ето 7 начина, които ще ви помогнат в това:

  1. Когато правите презентация е възможно в аудиторията да се намират няколко потенциални работодатели. Използвайте тази възможност и им покажете колко много знаете във вашата област, колко сте общителни.

  2. Ако сте правили презентация на високо ниво, или на важно събитие, вие можете да напишете това като отделна точка в автобиографията си.

  3. Използвайте вашите умения за презентиране в интервю за наемане на работа.

  4. Опитайте се да направите презентация извън работната среда в по-широка аудитория с потенциални работодатели.

  5. Не забравяйте, че най-успешните хора имат добри комуникативни умения, затова, използвайки вашите навици за презентация, вие правите още една стъпка към успеха.

  6. Показвайте, че не само имате добри презентационни умения, но и сте отличен служител.

  7. Можете да използвате презентацията за подобряване на вашата кариера, но когато имате необходимите умения. Не забравяйте, че лошото представяне може да има обратен ефект.

 Вижте още:

Логичност, точност и богатство на речта – Ораторско майсторство

Курс “Риторика и увереност в речта”


www.Orator.bg

Ораторско майсторство и презентационни умения

Курсове | Семинари | E-Обучения | Е-Наръчник | Фирмени обучения