Как да стана актьор и какво е необходимо? Много хора мислят, че играта е естествена проява на инстинктивното умение, което се дава при раждането.

„За добрите актьори няма лоши роли“.

Шилер

Kak- da- stana -aktyor-1

В действителност, това е една характеристика, която може да се усъвършенства с подходящо образование и обучение. В момента има хиляди действащи актьори и само малко от тях са изключителни хора с „вроден талант“, които са постигнали големи успехи.

Вие имате ли това, което е нужно, за да станете едно от тези изключения? Имате ли решителност и страст да дадете всичко от себе си, за да постигнете своята мечта, своите желания и цели в актьорската дейност. Или просто искате да блеснете някъде просто така. Ако  сте готови да се съсредоточите и да работите усърдно, тогава ще можете да постигнете големи успехи в тази област. Ако искате да разберете практическите стъпки, които трябва да се направят, за да станете актьор, четете по нататък….

Kak -da stana- aktyor-0

Добре ще е да имате официално театрално или актьорско образование. Има много школи, университети, курсове, където човек може да изучава актьорско майсторство. Актьорското образование ви дава основи и инструменти за това, как да играете, да разберете историята, актьорските традиции и т.н. Но няма нищо по-важно от практиката и излизане пред жива аудитория. Затова, получавайки образование използвайте всяка възможност за излизане пред аудитория.

 Не е задължително да бъдете в голям град, за да практикувате и подобрите своето майсторство. Можете да започнете да трупате опит и в родния си град. Може да участвате в самодейни състави и няма значение, че те не са професионални. Ще бъдете удивени колко много постановки с малък бюджет са професионално аплодирани.

Много месни таланти регулярно посещават различни мероприятия от този род, след което някои стават приятели с театралните режисьори или продуценти. Също така е весело да бъдеш част от групата.

 Можете да опитате да участвате в снимките на местния колеж или университет. Може би няма да ви платят участието, но вашата поява ще могат да видят на кастинг режисьори и директори. Освен това филма ще бъде материал, който можете да използвате за насърчаване си, например, да го изпратите на различни агенти.

„На света няма нито един артист, който да не се вълнува преди да излезе на сцената. Успехът е важен, но за мен отговорността за качеството на изпълнението е преди всичко“

Хосе Карерас

Вижте още:

Как да развием артистичност?

Изучаваме емоциите.