Колко често чуваме фразата:„Не ме снимай, не съм фотогеничен“. Да не си фотогеничен означава, че човек излиза лошо на снимки.

kak-da-stana-fotogenichen

Как да стана фотогеничен?

Понякога, гледайки съвместни снимки с други хора, ние с недоволство забелязваме, че всички изглеждат добре, само ние сме с глупаво, неестествено и неузнаваемо лице. Ако този проблем ви е познат, ако страдате от липса на добри снимки, си струва да разберете тайните на за това, как да станете фотогеничен.

Тайните на фотогеничността

  1. Научете се да разбирате лицето си, да намирате в него светлина. Старайте се да играете пред камерата, но да играете себе си, а не някой друг. Това умение позволява на актрисите да изглеждат добре на снимки, дори по-добре от професионалните модели.

  2. Много хора се оплакват, че изглеждат пълни на снимки. Всъщност за всичко е виновен неправилния ракурс. Постарайте се да подберете идеалния ракурс пред огледалото. Най-добре се получава, когато човек стои пред камерата на половин оборот.

  3. Ако искате да получите естествен усмивка, е необходимо да отпуснете мускулите на устата. За да направите това, просто раздвижете устните и тогава те ще изглеждат естествено и привлекателно.

  4. Опитайте се да бъдете уверени. Не се концентрират върху своите недостатъци. Забравете за тях по време на снимките.

  5. По време на фотосесията е по-добре да се покаже малко повече емоции. Ако те са искрени ще изглеждате много по-добре.

  6. Не си крийте очите. Не напразно казват, че очите са огледалото на душата. С тяхна помощ вие можете да предадете своите мисли, настроение, да кажете на света какво мислите. В крайна сметка, именно с помощта на зрението се осъществява комуникацията във фотографията. Красивият поглед е най-подходящия инструмент за развиване на фотогеничност.

  7. Вярвайте на фотографа. Ако той действително е професионалист, ще може да направи идеалните снимки. Не трябва да се страхувате от обектива, фотографа го използва правилно, а вие просто трябва да го слушате.

  8. Внимателно помислете над своя образ. Момичетата трябва да обърнат внимание на козметиката и украшенията. Нека гримът да бъде малко по-силен от обикновено. Колкото се отнася до аксесоарите, с тях не трябва да се прекалява, те могат да ви добавят няколко години. Дрехите трябва да скриват всички недостатъци на фигурата. Също така трябва да се избягват контрастните цветове в дрехите.

Ако в дома си имате снимки, които не ви харесват, изхвърлете ги. Оставете само снимките, на които изглеждате добре. Това ще ви помогне да се избавите от излишни комплекси. Ако нямате такива снимки, отидете при фотограф. Тогава ще можете да се видите от другата страна, за забележите собствената си привлекателност и обаяние. Фотогеничност е това, което е у вас в съзнанието. Ако вие се обкръжите с професионални снимки, ще се научите да се отнасяте по-добре със себе си.

Вижте още:

Изучаваме емоциите

Как да развием талант?

www.Orator.bg

Ораторско майсторство и презентационни умения

Курсове | Семинари | E-Обучения | Е-Наръчник | Фирмени обучения