Добри актьори има много. Професията актьор е много привлекателна както за момичета, така и за момчета. Всеки иска да бъде известен и познат. Повечето деца дори не се замислят за това, с колко голям труд е свързано това.

Много хора смятат, че това е обичайна игра, празник или нещо подобно на забавление. Често можете да чуете следното изречение от устата на тийнейджър: „Актьор, и аз мога да играя на сцена“. Но професията актьор, макар и много увлекателна, крие в себе си много упорит труд. Така, че не всеки може да стане актьор. За съжаление, и талантите не са много. Трябва да бъдеш също така много търпелив, трудолюбив и настойчив.

aktyori-1aktyori

Ритъмът на живот и работата на хората в театралното изкуство изисква и добро здраве. Ето защо който иска да стане актьор, още от детството е важно да се занимава със спорт и да пази здравето си.

При постъпване в актьорско училище, всеки участник се сблъсква с тези ограничения, като противопоказания за професията на актьора. Това е списък на физически недостатъци и заболявания, при наличието на които не се позволява да се учи за професия актьор.

На първо място, актьори не могат да станат хора, които имат сърдечни заболявания. Цялата дейност на актьора е свързано с емоции и чувства. Добрият актьор напълно се вживява в своята роля. Той заедно с героя преживява не само всичко хубаво, но и трагично, а понякога и страшни ситуации. Такива емоции и вълнения могат да се отразят лошо на болното сърце на актьора и кръвното налягане е едно от противопоказанията за професия на актьор.

На второ място, актьори не могат да станат хора, които са с увреден слух или зрение. Именно тези органи са много важни, за да се работи в театъра и киното. Актьорът трябва да може да вижда и чува изпълнението на своите партньори.

На трето място, актьори не могат да станат хора, които имат нарушения в координацията на движенията. Пластиката на тялото, играта на жестове и т.н. в театъра са не по-малко важни, отколкото добрия глас, уникалната памет и прекрасния слух.

На четвърто място, лице, което има някакви неврологични и психиатрични разстройства също не може да бъде актьор. Такива хора се нуждаят от лечение и на така разстроената психика. Театърът въздейства на подсъзнанието, психиката и емоциите не само на публиката, но и на самите артисти.

Пето, актьори не могат да станат хора с различни зависимости, включително алкохол, наркотици, пристрастяването към хазарта и т.н. Актьорът трябва да бъде пример за своите зрители. Младите хора често избират актьори в качеството на свои кумири и поклонници. Те се стремят да приличат на тях. Само положителен човек без вредни навици трябва да встъпва в такава роля.

Шесто, ако човек има неизлечима разстройство на говора, той също не може да бъде актьор.

Въпреки това, всички тези противопоказания се прилагат само към професията актьор.

Вие винаги можете да се занимавате с театрално изкуство като хоби, както се казва, за себе си. Това ще бъде голямо училище за вашето саморазвитие.