Тук са 8 начина, които ще ви помогнат да подобрите качеството на вашата презентация:

prezentacia-0

  1. Тренирайте да произнасяте тостове и поздравления. Така ще получите шанс да развиете умения да говорите импровизирано, способност да оценявате, навици на лидер, както и ще получите възможност да тренирате умения в подготовката на презентацията.

  2. Отидете на курс на Дейл Карнеги. Това ще ви помогне не само спокойно и лесно да общувате с хората, но и ще развие вашите навици за водене на презентация и увереност.

  3. Потърсете възможности на работното място. Говорете по време на работа, колкото е възможно повече: по време на срещи, съвещания, например. В края на краищата, това е една добра възможност да подобрите своите умения за комуникация.

  4. Потърсете възможности извън работа. Присъединете се към някоя църква или друга група, за да предоставяте информация, да участвате в събрания.

  5. Получавайте обратни отзиви. Всеки път, когато говорите, помолете приятел или колега, да споделят своето мнение за това, което са чули и видели. Помолете приятел да даде обратна връзка, след като направите презентацията пред аудитория.

  6. Запишете своето изказване на видео. Тренирайте да изнасяте презентации в дома си и ги записвайте. След това гледайте видеото и помислете какво можете да промените, за да направите вашата презентация много по-силна и ефектна.

  7. Не правете няколко неща наведнъж. Например, ако сте решили да промените темпото на презентацията, трябва да се фокусирате само над тази промяна. Това ще ви помогне да постигнете желаното подобрение по-бързо и по-добре.

  8. Пейте в Караоке бар! Това ще ви помогне да подобрите навиците за водене на презентация. Ако можете да привлечете вниманието на незаинтересовани хора с песен, то вие ще придобиете важни качества, които ще ви помогнат във воденето на презентация.