Мимиката на лицето и бръчките. Съществува мнение, че мимиката на лицето бързо състарява човек: там, където често се появяват гънки, с времето се появяват бръчки. Така ли е това?

mimka-na-liceto

Състарява ли мимиката?

За да не бъде голословни, нека да сравним киноактьорите, извести със своето майсторство в мимиката. Например, Джим Кери. Той е малко над 50 год. и вече има забележими бръчки, особено около очите. Самият актьор признава, че бръчките са му подарили кариера на актьор с най-изразително лице. Джим Кери никога не си е правил пластична операция на лицето или ботокс, тъй като те правят мимиката скована, което е категорично противопоказно за кинозвездата. За да забави стареенето той използва кремове.

Джеки Чан е още един човек с богата мимика, която винаги се усмихва. Той е малко над 60 год., но изглежда прекрасно. Разбира се, и той има мимически бръчки, но за своя живот Джеки Чан си е правил операции, свързани само с травми, никаква пластика.

Джони Деп също е над 50, но е трудно да повярваш, той изглежда най-много на 40 год. Но има една тайна, капитан Спароу си направи пластична операция: фейслифт, повдигане на веждите и блефаропластика (около очите).

Актьорът, известен практически с пълно отсъствие на мимика – Киано Рийвс въобще не остарява. Той е връстник на Джони Деп и Кери, но изглежда на 30. Неговият главен инструмент са очите.

Действително, някои мимически навици оставят своя отпечатък върху лицето, но това се случва в определеното време, когато на човек се появяват естествените бръчки, а не по-рано. И какви ще бъдат тези бръчки, това ще изберете вие: или дълбоки бразди от намръщено мрачно чело, или очарователни лъчи около очите, предизвикани от смях. И не забравяйте, че актьорите, известни със своите мимически умения се занимават професионално с това цял живот. Те заснемат милиони дубъла с гримаси, много повече отколкото използва човек в ежедневния си живот. Представете си Джими Кери в офисен кабинет. Засмяхте ли се вече?

Тези, които се страхуват да изгубят своята младост по-бързо заради мимиката, трябва да помнят и за допълнителни фактори, като наследственост, тип кожа, излагане на слънце, грижа за лицето. Масаж, процедури за подмладяване, кремове и масла помагат да не се страхувате от появата на първите бръчки.

 

 

Вижте още:

Как да развием мимиката на лицето?

Какво е това артистичност?


www.Orator.bg

Ораторско майсторство и презентационни умения

Курсове | Семинари | E-Обучения | Е-Наръчник | Фирмени обучения