Повечето от вас ще се съгласят, че хуморът подобрява взаимното разбирателство, укрепва нашите взаимоотношения и помага за преодоляване на комуникативните бариери.

prezentacia (2)

8 начина да оживите всяка презентация

Хората, които работят в позитивна и често игрива обстановка, почти никога не напускат работа. Продуктивността и изобретателността се увеличават, а стреса и напрежението изчезват.

  1. Започнете вашата презентация с хумористични истории. Преди да можете да бъдете весел, трябва да се научите да виждате хумора. Търсете хумор около себе си всеки ден. Практикувайте да разказвате истории на глас, като изхвърляте нещата, които не са важни. Не забравяйте, че „Краткостта е сестра на таланта“!!!

  2. Използвайте картинки и карикатури в презентацията. Картинката спестява 1000 думи! Залепете картинка на стената и я използвайте като презентация с Powerpoint.

  3. Хуморът трябва да се отнася за вашата тема. Хумор – това не винаги е шега! Хуморът намалява гневът и напрежението, помага да избягате от строгата реалност. Той облекчава тежестта при заболяване, нараняване … Не е изненадващо, че много хора използват хумора за изграждане на взаимоотношения. Но подходящ ли е хуморът? Не използвайте етнически, расови, политически или религиозни вицове по време на презентацията. Използвайте шеги, които ще помогнат за привличане вниманието на аудиторията или ще облекчат вашите коментари.

  4. Ако сте направили грешка, или сте се пошегували неудачно, признайте си. Не мислете, че вие сте един единствен на света. Оценете как възприема аудиторията вашата история или шега: всички се смяха и ръкопляскаха? Чуваше се само смях? Може би, смехът едва се чуваше? Или чувахте само кикот над вашата лоша шега?

  5. Движете тялото си, не отпускайте нос, стойте широко. Уверено. Използвайте движението на тялото, за да създадете визуално добро впечатление.

  6. Ако изглеждате забавно, ще бъдете забавни. Повторете определено предложение по време на презентация, така че то да се установи в паметта на вашата аудитория.

  7. Използвайте записана музика за по-дългите почивки. Накарайте аудиторията да изпее весела песен. Раздайте думите на песента. Отпуснете вашата аудитория, и тя ще бъде по-отворена за вас. Не се страхувайте, че ще изглеждате глупаво. Така публиката никога няма да ви забрави !!!

  8. Груповите упражнения са един добър начин да завършите успешно вашата презентация.

Вижте още:

Анекдота като компонент на успешното представяне

Упражнения за развитие на паметта


www.Orator.bg

Ораторско майсторство и презентационни умения

Курсове | Семинари | E-Обучения | Е-Наръчник | Фирмени обучения